Bez jídla nemůžeme existovat a lze jím ledasco ovlivnit. Stejně tak jako zpomalit proces stárnutí a vypadat déle mladší. Stačí do jídelníčku pravidelně zařadit potraviny bohaté na antioxidanty, vitaminy a další složky.
Ovesné vločky obsahují vápník, zinek, draslík, hodně bílkovin a nenasycené mastné kyseliny. Tyto složky s řadou živin zajistí velký přísun energie, kterou oceníme především po ránu. Organismus nastartují a zasytí na dlouhou dobu. Navíc jsou dobrým pomocníkem v boji s nadbytečnými kily. Prvky obsažené v ovesných vločkách mají zklidňující účinky. Maska z ovesných vloček pomáhá dehydrované a unavené pleti, zároveň napomáhá v boji proti akné. Po masce nebo jejich pravidelné konzumaci je pleť a pokožka celého těla zdravější.
Další zázračnou potravinou je avokádo, které je plné vitamínů. Obsahuje vitamín C, E a K a jeho zdravý tuk omezuje vznik vrásek a zároveň pomáhá proti únavě. Další přínosnou vlastností avokáda jsou jeho nenasycené mastné tuky, které pomáhají při jejich spalování. Lidé s pravidelnou konzumací avokáda mají obecně méně tuku v oblasti břicha.
Další potravinou s vyšším obsahem antioxidantů než ve většině jiných potravin jsou borůvky. Harvardská univerzita přinesla výsledky výzkumu, který ukázal, že při konzumaci pěti borůvek týdně dochází ke snižování rizika infarktu o více než 30 procent. Další jejich hodnotou je, že zahánějí pocit hladu, pomáhají lépe zasytit, pomáhají spalovat tuky hlavně v oblasti břicha. Jejich účinky ocení ženy v období přechodu, neboť pomáhají se jejich tělu s výkyvy hormonů vyrovnat. Naší pleť antioxidanty chrání před vznikem vrásek a působí jako prevence proti stárnutí. Borůvky dále obsahují vitamin C a několik minerálů, jako jsou draslík, hořčík a železo.
Dalším pomocníkem je červené maso. Hovězí, telecí, vepřové a jehněčí. Červené maso obsahuje důležitý protein, který je základním stavebním kamenem kolagenu. Kolagen je nezbytný pro pevnou a elastickou pleť, která bude více pružná a pevná. V takovéto pleti se vrásky tvoří minimálně. Zároveň spolu s libovým plátkem červeného masa dodáme tělu spoustu potřebných bílkovin, zinek a železo.
Do jídelníčku bychom měli zařadit mořské ryby. V nich obsažený antioxidant snižuje cholesterol a tím předchází kardiovaskulárním nemocem. Zároveň zlepšuje elasticitu kůže.